Агентство лісових ресурсів України

Інформація для громадськості

агентство лісових ресурсів

Під час роботи зі ЗМІ, Агентство забезпечує максимально можливу прозорість та відкритість. Діяльність лісгоспів й обласного управління розвивається прямо на місцях її здійснення, з метою залучення громадськості до розгляду важливих рішень стосовно лісів країни. Також агентство працює над постійним підвищенням зацікавленості суспільства в роботі лісівників і загалом лісовій галузі.

Щороку відбувається затвердження різних планів роботи обласного управління із засобами масової інформації. Ці заходи надають значну допомогу агентству в області екологічно- просвітницької діяльності та надання зацікавленій публіці інформації про всі сторони ключових робіт різноманітних лісогосподарських підприємств.

Миколаївське обласне управління у сфері мисливського і лісового господарств, а також деякі інші державні підприємства проявили ініціативу, створивши власні онлайн-майданчики. На них постійно оновлюється інформація, що охоплює важливі події та іншу діяльність в лісовій галузі.

Співпраця з громадськістю

У минулому тісна співпраця із засобами масової інформації і громадськістю допомогла агентству отримати додаткове кредитування. Це стало можливим завдяки роз'ясненню публіці важливості робіт по відновленню та розведенню лісів.

Було надано безліч інформації про те, наскільки велике значення для суспільства в цілому має професія лісівника. Був проведений комплекс заходів з пропаганди та виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи та довкілля. Такі заходи стали називатися Шкільними Лісництвами.

Всього в Україні активно функціонує близько 50 шкільних лісництв. Вони були створені на базі підприємств обласного управління. В них діє спеціальна рада шкільного лісництва, в яку входять учні, учителі й експерти в області лісового господарства. Всього в шкільних лісництвах задіяно понад 800 учнів середніх шкіл з усієї країни.

Співпраця з фінансовими організаціями

Реалізована в ході діяльності Агентства лісових ресурсів України продукція — основне, але не єдине джерело доходів. Наприклад, щоб отримати кредит для бізнесу, особливо у сфері лісогосподарства, нам потрібно було провести декілька заходів з метою залучення додаткових інвестицій. Саме завдяки їм у 2017 році агентству вдалося практично в усіх напрямках діяльності перевиконати завдання Держлісагентства.

Також агентство:

  • здійснює строгий контроль за використанням фінансових ресурсів;
  • веде бухгалтерський облік відповідно до вимог законодавства України;
  • організовує різноманітні планово-фінансові роботи.

Окрім основного прибутку у вигляді здійснення стандартної діяльності Агентства лісових ресурсів України, доходи також залежать від тісної співпраці з фінансовими організаціями. Залучені таким чином гроші спрямовуються на розвиток стійкого зв'язку з громадськістю та пропаганду значущості збереження та захисту лісів через засоби масової інформації.

Також слід зазначити, що агентство взаємодіє зі ЗМІ з самих різних питань, не обмежуючись лише освітленням актуальних проблем у сфері державного управління та контролю за веденням мисливського або лісового господарства. Як приклад, агентство бере участь в міжнародній співпраці з різними партнерами в області лісогосподарства, освітлюючи через засоби масової інформації усі подробиці цих заходів. Завдяки цьому додатково підвищується зацікавленість громадськості в лісогосподарстві.